De Terrazzo gietvloer, tijdloos design met karakter

De Terrazzo gietvloer, een stevige, slijtvaste gietvloer met een tijdloos design. De steensoort beschikt over een kenmerkende textuur die je overal ziet terugkomen. Op vloeren, werkbladen en ook op accessoires zoals textiel (kussens), bloempotten, etc. Maar ook in keuken- en badkameraccessoires vindt je de Terrazzo-stijl terug.

Een stukje geschiedenis

De oorsprong van Terrazzo ligt in Italië, rond de 15e eeuw. De marmerbewerkers uit Venetië, gebruikten steenresten uit de marmergroeves om er terrassen mee te bouwen voor hun eigen huizen. Vandaar de naam Terrazzo.

Marmer en graniet werd destijds vaak gebruikt bij de bouw van kerken. De steenresten stortte men in de betonnen vloeren. Het gepolijst effect kwam pas met de tijd. Als er veel werd gelopen over de vloeren, kreeg de vloer als het ware een gepolijst effect. Waardoor de steenresten van de graniet en marmer zichtbaar werden. Dit resultaat zorgde ervoor dat men er meer en andere producten van gingen maken.

Hoe word een Terrazzovloer gelegd?

Marmer-, graniet- of zandsteenkorrels zijn de hoofdcomponenten om een Terrazzo vloer te produceren. De toevoeging van mortel en cement maakt het helemaal af. Hierdoor is Terrazzo uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitenvloer dankzij het waterdicht oppervlak.

Nadat de vloer op een geschikte ondergrond wordt aangebracht, start het droogproces. Hierna wordt de gietvloer nog geschuurd en gepolijst. Het is juist dit proces dat zorgt voor de authentieke look van de Terrazzo gietvloer.

Jouw interieur, jouw vloer

Kleuren, schakering, densiteit van stenen … De Terrazzo gietvloer kan je volledig naar je hand zetten zodat het perfect overeenstemt met het huidige interieur. Door verschillende materialen te mengen, kunnen er unieke kleurcombinaties gecreëerd worden.

Waarom kiezen voor een Terrazzo gietvloer?

Een Terrazzo gietvloer is zoals alle andere gietvloeren, naadloos en waterdicht. Ze zijn ook zeer stevig, slijtvast en kunnen dus tegen stootje.  Deze gietvloer kan je ook zeer makkelijk kuisen. Hebben de kinderen een streep getrokken met een alcoholstift op de vloer? Geen probleem want met een microvezeldoek kan je het gewoon wegvegen. Een slijtvaste gietvloer met karakter en stijl met een gebruiksgemak om u tegen te zeggen.

Maar om een perfecte terrazzo gietvloer te plaatsen, komt er zorg en aandacht bij kijken. Met Coatingexpert bent u aan het juiste adres.