Waarom een industriële gietvloer in epoxy plaatsen?

Wat doe je met een loods waar je verschillende (chemische) producten wenst te stallen, met een heftruck wil werken en het betonnen vloeroppervlak er open en bloot bij ligt? Je kan ervoor kiezen om de vloer onaangeroerd te laten, maar je kan er ook voor kiezen om die vloer te beschermen. De tweede optie is in de meeste gevallen de duurzaamste en veiligste. Gietvloeren bestaan in verschillende vormen, kleuren en materialen. De meest courante is epoxy.

Epoxy gietvloeren zijn bestand tegen slijtage, schokken en veel meer

Epoxy staat voor brute kracht. De grootste verdienste van dit type kunststof is dat die dubbel zo sterk is als beton. Met andere woorden: epoxy leent zich perfect tot heavy duty activiteiten die het originele vloeroppervlak wel eens zware schade zouden kunnen toebrengen. Epoxy zorgt voor de gepaste bescherming bij intensieve, dagelijkse activiteiten. Een andere troef van deze kunststof is dat vloeistoffen onmogelijk door het naadloze oppervlak kunnen dringen. Handig wanneer er al eens met water gemorst wordt. Daarnaast is epoxy bestand tegen allerhande chemische substanties, wat in bepaalde sectoren kan bijdragen tot een lange levensduur van de vloer. Tot slot is het plaatsen van een epoxyvloer ook een hygiënische vooruitgang op de werkplek. De schoonmaak verloopt namelijk heel efficiënt vanwege het porievrije vloeroppervlak. Kortom, duurzaamheid en tijdsbesparing op de lange termijn.

Vloercoatings en gietvloeren voor zelfstandigen - industrie en magazijn

 

 

De geschikte gietvloer voor het magazijn, petrochemie en metaalbewerking

Door zijn vele eigenschappen kan je epoxy als een veelzijdig materiaal beschouwen. Hierdoor is het perfect geschikt voor verschillende sectoren binnen de wereld van de industrie.

Magazijnvloer

Een epoxyvloer is de perfecte oplossing als magazijnvloer. Heftrucks rijden er op en aan, vaak met loodzware producten op de vorken. Het gewicht van deze activiteiten zou betonnen vloeren heel wat schade kunnen berokkenen.

Duurzame gietvloeren in epoxy en PU voor het magazijn

Petrochemie

Ook in de petrochemie kom zo’n vloer van pas. Zoals eerder aangehaald, kan epoxy chemische stoffen verdragen. Een echte meerwaarde voor de scheikundige industrie dus.

Metaalbewerking

Een andere courante industrie waar gebruik wordt gemaakt van epoxy als vloercoating, is die van de metaalbewerking. Grote, zware machines worden er dagelijks gebruikt waardoor scheuren of andere beschadigingen er schering en inslag kunnen zijn. Stopzetting van de werkzaamheden of gevaarlijke omstandigheden kunnen zich voordoen indien de vloer geen kenmerken van duurzaamheid vertoont.

Kortom, is je werkplek aan renovatie toe? Dan is het raadzaam om een bestendige coatingvloer te overwegen.

Gietvloeren voor industrie met talloze afwerkingen, kleuren en combinaties

Gekleurd of transparant? Beiden zijn mogelijk. Je kan er zelfs nog voor kiezen om er een antislip toplaag op te laten plaatsen om meer veiligheid te garanderen. Een andere courante oplossing, is de epoxyvloer met vlokken. Deze artiflakes of decoflakes zorgen eveneens voor een antislipeffect, maar zorgen ook voor een esthetisch element. Welke epoxyvariant je ook wenst, alles is bespreekbaar met ons team van coatingdeskundigen. Wij denken met jou mee om het project op maat te realiseren dat volledig voldoet aan de vereisten van jouw industriële activiteiten.

Hoe wordt een gietvloer voor de industrie geplaatst?

In de timelapse hieronder zie je hoe een transparante epoxy gietvloer geplaatst wordt. Coatingexpert plaatst de gietvloeren steeds op een efficiënte manier, met aandacht voor stiptheid en detail.

Door: Bert De Busschere

Powered by Indufarm